Behandelingen

Aangezien er een verscheidenheid aan vachttypen bestaat, zijn er ook diverse behandelingen beschikbaar. Hieronder volgt een overzicht waarin alle behandelingen kort worden toegelicht:

1 – Knippen

Deze methode is bekend bij velen. Het houdt in dat de vacht met een rechte schaar wordt gemodelleerd en ingekort, zoals bijvoorbeeld bij een poedel.

2 – Effileren

Hierbij wordt gebruik gemaakt van een speciale schaar. De vacht kan met deze schaar mooi en onzichtbaar worden uitgedund en ingekort.

3 – Scheren

Vaak wordt scheren geassocieerd met kale honden, maar dat is niet altijd het geval. Soms is het een noodzaak (bijvoorbeeld met ernstige klitten), en soms is het de wens van de eigenaar om de vacht kort te scheren.

4 – Plukken

Bij deze methode wordt de loszittende bovenvacht met de hand ‘geplukt’. Mits professioneel uitgevoerd, is dit niet pijnlijk en wordt het vaak toegepast bij ruwharige honden, zoals de Ruwhaar Teckel.

5 – Ontwollen

Dit houdt in het verwijderen van overtollige ondervacht, ook wel bekend als wol. Niet alle honden kunnen deze behandeling ondergaan, maar denk bijvoorbeeld aan rassen als de Berner Sennenhond of Husky. Het ontwollen begint in bad, waar de hond wordt ingezeept met speciale shampoo. Dit zorgt ervoor dat de vacht zich volzuigt en de dode haren loskomen. Na het uitspoelen wordt met een krachtige föhn geblazen, waardoor het overtollige haar eruit vliegt.

6 – Nagels knippen

Je kunt ook een afspraak maken om alleen de nagels te laten knippen. Voor vaste klanten die tussen de trimbeurten door even langskomen voor nagelverzorging, is dit zelfs gratis! Vraag naar de mogelijkheden.

7 – Puppy wenbeurt

Het is belangrijk om zo vroeg mogelijk met uw pup naar de trimsalon te komen. Zo zorgen wij voor een positieve ervaring voor de hond, zodat de toekomstige behandelingen als leuk wordt ervaren.

  • U kunt met uw pup komen op een leeftijd van 12 tot 16 weken, als de hond alle vaccinaties heeft gehad. Bij deze eerste puppy wenbeurt mag de pup lekker rondsnuffelen en laten we vast geluiden horen. We zetten de pup even op tafel om te borstelen, zo kunt u ook meekijken op welke manier u het beste kunt borstelen om klitten te voorkomen.
  • De tweede puppy wenbeurt gaan we de hond wassen, droogblazen en evt. De oogjes vrij knippen. Dit is van 16 tot 20 weken.
  • Hierna kunt u een afspraak maken voor de eerste knipbeurt. Hierbij knip ik de hond afhankelijk van de vachtsoort en vachtconditie helemaal met de hand in model. Zo blijft uw pup nog mooie lange haren houden en heeft u het in de vachtwissel makkelijker met borstelen.